1/16/2009

晴光ビーフンスープ—Ching Kuang Rice Vermicelli Soup

A-Maoの最も大好きな屋台のうちの一軒は晴光市場の晴光米粉湯(ビーフンスープ)です。ビーフンが少し厚いけれども、テクスチャーは柔らかい。スープも豚骨の味で満たされます。汁が多い豚コブクロと豚ハラミを非常に推薦します。ソースなしでもおいしい。

One of my most favorite roadside stands is Ching Kuang Rice Vermicelli Soup (or Bee Hoon Soup), located in Ching Kuang Market which is the oldest notable goods market in Taipei. When A-Mao was being a trainee for Shanghai Commercial & Savings Bank, this bowl was light to eat in summer & warmed the body in winter. Though the vermicelli is a little bit thick, but its texture is just softer than al dente, and the soup is filled up with flavor of pork bones. Their fresh & juicy pork uteri scalded & pork diaphragm scalded is highly recommended also. With or without the sauce, delicious!

在晴光市場的晴光米粉湯是最喜歡的小吃攤之一。當A-Mao在上海商銀當實習生時,夏天胃口不好就去吃一碗、冬天想暖身體也去吃一碗。米粉煮得比義大利要求的彈牙再軟一點點,滿是豬骨風味的高湯不落味精。新鮮又多汁的生腸和肝連也推薦,沾不沾醬都好吃!其實附近有一家晴光芋頭米粉非常有名;不過A-Mao就是不愛吃芋頭啦。

Address:台北市中山區晴光市場127號

晴光市場—Ching Kuang Market

8 則留言:

  1. あそこ、焼けてなくなったのかと思ってました。
    ぜひ一度、今度行って食べてみたい。

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  2. はじめまして。
    はい、焼けてないですよ。

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  3. じゃ、今度早速いってみるとします。

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  4. I've never had pork uterus or diaphragm - but that soup looks very good, so I guess I would try it!

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  5. If pork organ is proceeded well & clean, it would be very delicious. You should try it also.

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  6. 僕の日本語のブログで、この記事を引用させていただきました。ありがとう!リンクはここには張れない設定になっているみたいです。

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  7. これはBlogspotのシステム問題であるようです。私は見つけ出そうとしています。

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