5/14/2009

Lao-Jian-Zhong Dan-Dan Noodles—老建中擔擔麵

日本人ぺてこべさんは、老鄧担担麺に関するA-Maoの記事についてのコメントを論評しました:僕は、老建中担担麺のほうがうまいと思います。従って、A-Maoは試食するために老建中麺店に行かずにはいられなかった。通常この種類の麺は繊細さです。しかし、このボウルは大きいで、砕いた山椒の存在感で十分です。調味が少しあまりに甘いとしても、麺のテクスチャーがあまりに柔らかいが、老建中担々麺は本当に悪くありません。

A-Mao tried dan-dan noodles of famous Din-Tai-Fung several times and still thinks that it of Lao-Deng is better. However, Japanese Petekobe made a comment on A-Mao’s article about Lao-Deng Dan-Dan Noodles: Lao-Jian-Zhong is more delicious! Fine. And A-Mao could not help going to this store to sample one bowl of dan-dan noodles. Normally, this kind of noodles is slight & exquisite, but this bowl is large, taste is heavy—flavor is a little bit too sweet, and sense of existence of sichuan pepper is enough. Though the texture is too soft, this one is really not bad to eat.

過去曾寫過一篇關於老鄧擔擔麵的博文,日本網友P桑回應:老建中担担麵比較好吃。A-Mao吃過名店鼎泰豐的擔擔麵多次,還是覺得老鄧担担麵略勝一籌;但,竟然有比老鄧好吃的?忍不住一日抽空前往,單點一碗建中人普遍有著回憶的擔擔麺。一般的担担麺精緻小巧,沒幾口就嗑完了。然而老建中擔擔麵的份量夠大、味道夠重、連花椒碎的存在感也夠足。雖然調味偏甜、麵條偏軟;不過,算是水準以上的美味好吃。

Address:台北市中正區泉州街39號

Lao-Jian-Zhong Noodle Store—老建中麵店

3 則留言:

  1. 我在你的YAHOO!JAPAN文章中留了話!

    另外,有大陸的網友曾在YAHOO!JAPAN評論說鼎X豐的擔擔麵根本不像擔擔麵。我就辯護說那是台式,改良式的。

    無論是紅油抄手或擔擔麵,老建中的味道比較接近我在大陸吃的四川口味。我同意,麵質卻有很大的改善空間。

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  2. 那老建中的調味和大陸的四川口味比較起來,是不是偏甜咧?

    還有關於那篇鼎泰豐的博文,請提供連結;先謝謝啦。

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  3. 在這裡:http://blogs.yahoo.co.jp/keainvrenid/23325377.html

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