12/22/2008

老鄧擔擔麵—Lao-Deng Dan-Dan Noodles

A-Maoは10年以上前には老鄧担担麺へ行きました。この店の現在風味が同じことであることは幸せ。理由は、私の大好きな旨味のいくつかが消えたと言う。新しいメニューがあるけれども、一人で行く時、タンタンメンだけを注文。麺のテクスチャーはなめらか。しかし、ソースは濃いセサミやピーナッツ味と不規則な口当たりを提供。また、お酢と花椒(ホアジャオ)のにおいはプラス。鼎泰豐本店はすぐそばにある。

A-Mao has been Lao-Deng Dan-Dan Noodles' customer for more than 10 years. Thanks god for their food is as good as usual because some of my favorite flavor was changed or phased out forever. I still remember that we, Cheng Kung Senior High School Wind Ensemble, asked for as hot as possible spicy for stupid funning. Though Lao-Deng has new recipes, only Dan-Dan Noodles was ordered when going to there alone. The texture of noodles is sleek, but the sesame sauce & peanut powder provides deep taste & irregular but joyful mouthfeel with light stimulus of sichuan pepper. Then, happy sweating!

十多年前,A-Mao就與成功高中管樂社來過老鄧擔擔麵了。那時不知為了啥咪愚蠢遊戲,點了大辣,結果辣到嘴唇腫起來(又,願一起去的肥龍學長在天安息)。有些令人懷念的好味道不是變調了、就是關門大吉。卍感謝上蒼卍,這家老店的風味還是不變。雖然現在有了新的菜單,一個人去時,還是只點招牌的擔擔麵(小辣)。麵條滑溜、有些嚼勁;芝麻醬和花生粉提供沙沙的濃純;最醉人的,就是淡淡的醋以及花椒香氣。也推薦紅油炒手,不嗜辣的人請注意。【老邓担担面】

Address:台北市中正區連雲街83號

新しいデコレーション—New Decoration—新的裝潢

8 則留言:

  1. 僕は、老建中担担麺のほうがうまいと思います。

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  2. そうですか?
    次に台北へ行く時、その店を味見します。

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  3. 僕の老鄧担担麺の記事にトラバ張らせていただきました。http://blogs.yahoo.co.jp/chinatower_tw/58321991.html

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  4. トラバしようとしたんだけど、許可されてないとのことで、できませんでした。

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  5. 老鄧擔擔麵~~
    恩, 很想去試試, 有機會去台北, 一定會去吃!!

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  6. 嗨!你好啊!不知道你住那裡?Anyway, thanks for the comment.

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